Behandeling

Behandeling

Hieronder staat wat je kunt verwachten van een behandeling.

Intakegesprek

Behandeling van jouw klachten begint altijd met een intakegesprek (60 minuten). Daarin zetten we op een rij waar je last van hebt. We bespreken in de intake ook wat je wilt precies bereiken.

Aan het eind van het intakegesprek maken we een plan. Daarin bepalen we samen hoe we aan de slag gaan en hoeveel gesprekken we daarvoor nodig hebben.

Cognitieve gedragstherapie en EMDR

In de gesprekken die volgen, gaan we samen aan het werk. We gaan oefeningen en opdrachten doen die jou van je klachten af helpen. Daarbij maken we gebruik van cognitieve gedragstherapie en EMDR.

Als je er belangstelling voor hebt, kunnen we ook werken met mindfulness, lichaamsgerichte therapie en oplossingsgerichte therapie.

Steeds houden we in ons achterhoofd welk doel jij met de gesprekken wilt bereiken. Ook bedenken we wat je buiten onze gesprekken thuis of op het werk kunt doen om je beter te voelen. Zo kun je ook de rest van de week aan je klachten werken. De ervaring leert dat mensen daar veel voordeel bij hebben.

De gesprekken duren 60 minuten. Bij EMDR is dat meestal 90 minuten.

Evaluatie

Tussentijds evalueren we steeds of we op de goede weg zitten. Dan bespreken we in hoeverre je klachten al zijn afgenomen. En we gaan na of je al dichter bij je doel bent gekomen.

Aan het einde van de behandeling blikken we terug op wat je geleerd hebt. En we zorgen ervoor dat je weet hoe je terugval kunt voorkomen.

Als je wilt, kunnen we na afronding van de behandeling telefonisch contact houden. Of we plannen na een tijdje een follow-up gesprek in. Zodat je met vertrouwen verder kunt met je leven.

Behandeling

Delen

Volg mij op Linkedin

Contactgegevens

Email: info@patriciakat.nl

Tel:  06 – 26 13 84 25

Locatie 1.
Vlierboomstraat 533
2564 JG Den Haag

 
Locatie 2.
Guntersteinweg 377
2531 KA Den Haag