Over mij

Over mij

Mijn naam is Patricia Kat (55). Ik ben psycholoog, geregistreerd cognitief gedragstherapeut VGCt en EMDR-therapeut.

Mijn opleiding

In mijn studententijd heb ik sociale psychologie en arbeids- en organisatiepsychologie gestudeerd in Nijmegen. Na een loopbaan in een andere sector heb ik een master klinische psychologie gedaan, mijn basisaantekening voor psychodiagnostiek gehaald en ben ik gestart als psycholoog.

Mijn ervaring

Sinds 2008 behandel ik volwassenen met de meest uiteenlopende psychische klachten. Dit doe ik in verschillende settings: ik heb tot nu toe steeds afwisselend in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt (GGZ) en in de huisartsenpraktijk.

Op dit moment werk ik met veel plezier als praktijkondersteuner (poh-ggz) bij huisartspraktijk Emma in Den Haag voor een dag per week.

Mijn specialismen

Mijn specialismen zijn cognitieve gedragstherapie en EMDR. Ik ben geregistreerd cognitief gedragstherapeut en lid van de beroepsvereniging VGCT. Daarnaast ben ik opgeleid als EMDR-therapeut bij het EMDR Centrum Nederland.

Verder heb ik een opleiding oplossingsgerichte therapie gevolgd. En ik heb een opleiding schematherapie gedaan bij het centrum voor persoonlijkheidsstoornissen De Viersprong.

Op mijn Linked In profiel vind je meer informatie over mijn opleiding en werkervaring.

Mijn motivatie

Mensen zien opveren zodra ze weer licht en lucht krijgen, dat is waar het mij om gaat. Ik lever graag een bijdrage aan een beter welzijn van anderen. Een helpende hand om jouw kwaliteit van leven te verbeteren. Mijn ervaring is dat vooral de inzet van EMDR als onderdeel van de behandeling daarbij een enorme boost kan geven. Vandaar dat ik die therapie graag en breed inzet.

De praktijk leert dat er een enorme behoefte is aan psychische hulp. Helaas zijn de wachtlijsten voor de GGZ erg lang. En de mogelijkheden om de juiste zorg te bieden binnen de huisartsenpraktijk zijn beperkt.

Daarom besloot ik in maart 2022 om mij te vestigen als zelfstandig psycholoog. Zo kan ik mensen een passende behandeling aanbieden zonder wachtlijsten. Met meer persoonlijke aandacht en een op maat gemaakte therapie.

Nog meer over mij…

Verder doe ik al ruim twintig jaar aan yoga en meditatie. Vooral dru yoga vind ik erg prettig. Het is een vorm van yoga waarbij je vloeiend beweegt op het ritme van je ademhaling. Het geeft mij kracht en rust.

‘Je bent een kei!’

Hanna (65)

Piekerklachten

‘Ik snap niet hoe het werkt, maar het helpt me goed’

Bert (59)

Paniekklachten na een hartinfarct

‘Jij weet altijd weer terug te gaan naar de rode draad’

Barbara (43)

Angstaanvallen

‘Bevrijdend dat ik er nu van af ben: je bent een professional’

Meike (28)

Bevallingstrauma

Over mij

Delen

Volg mij op Linkedin

Contactgegevens

Email: info@patriciakat.nl

Tel:  06 – 26 13 84 25

Locatie 1.
Vlierboomstraat 533
2564 JG Den Haag

 
Locatie 2.
Guntersteinweg 377
2531 KA Den Haag